27 september tot en met 3 oktober: Week van de Valpreventie

Aanstaande maandag start de Week van de Valpreventie. Wij vragen professionals deze week extra alert te zijn op valrisico onder ouderen en het thema onder de aandacht te brengen. Wmo radar stelt diverse voorlichtingsfilmpjes beschikbaar die helpen het gesprek met ouderen aan te gaan.

Teun en Elly - een Rotterdams echtpaar van begin 70 – gaan in de filmpjes aan de slag om hun valrisico te verkleinen. Er zijn 8 beweegfilmpjes en 8 voorlichtingslessen.

Online en offline
Combinaties van online en offline zijn ook mogelijk. Zo zijn de filmpjes bijvoorbeeld prima af te spelen in de gemeenschappelijke ruimte van een verzorgingstehuis. De ouderen kunnen de filmpjes vervolgens op elk gewenst moment terugkijken op hun smartphone, tablet of computer. Herhaling is de kracht van de boodschap.

Voorlichtingsfilmpjes aanvragen
Welzijnsorganisaties, fysiotherapeuten of beweegaanbieders kunnen de voorlichtingsfilmpjes aanvragen bij Veronique Vaarten via  v.vaarten@wmoradar.nl.

Meer informatie
De voorlichtingsfilmpjes zijn onderdeel van de valpreventieaanpak ‘Minder vallen door meer bewegen’, ontwikkeld door wmo radar samen met huisartsen en fysiotherapeuten. Meer informatie over de valpreventieaanpak vind je hier.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl