20 januari: start campagne Rotterdams Scholingsfonds

Donderdag 20 januari geeft wethouder Richard Moti het startsein voor de grote publiekscampagne: “Jouw ticket naar…” Met deze campagne brengt de gemeente het Rotterdams Scholingsfonds breed onder de aandacht van alle Rotterdammers die willen bijleren voor een baan met meer toekomst. 

Het Scholingsfonds was oorspronkelijk alleen bedoeld voor werkzoekende Rotterdammers. Sindsdien hebben ruim 400 Rotterdammers met een ww- of bijstandsuitkering gebruikgemaakt van een scholingsvoucher.

Voor alle Rotterdammers
Een jaar na de start van het Rotterdams Scholingsfonds heeft het college van B&W besloten om de regeling uit te breiden. Nu kunnen niet alleen werkzoekenden, maar álle Rotterdammers van 18 tot 65 jaar een beroep doen op het Rotterdams Scholingsfonds. Zij kunnen met een scholingsvoucher ter waarde van € 2.500 hun bij- of omscholing betalen.

Wethouder Moti (o.a. Werk en Inkomen): “Met deze campagne willen we nog meer Rotterdammers wijzen op de mogelijkheden van het Scholingsfonds. Met een betere opleiding hebben mensen meer kans op een betere baan en daarmee op een beter leven. Om- of bijscholing is bovendien een belangrijk middel om de bekende mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken. Het Rotterdams Scholingsfonds kan een grote bijdrage leveren aan de oplossing hiervoor.”

Scholingsvoucher aanvragen
Het aanvragen van een scholingsvoucher kan via www.scholingsvouchers010.nl
Rotterdammers die ondersteuning nodig hebben bij het aanvragen, kunnen terecht in de bibliotheek of het Huis van de Wijk in de buurt. Een adviesgesprek met een scholingsadviseur van het Leerwerkloket Rijnmond is onderdeel van de aanvraag. Rotterdammers die nog niet goed weten welk beroep bij hen past en welke scholing daarvoor nodig is, kunnen via de website een adviesgesprek inplannen met een deskundige.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl