Aanbod preventieve ondersteuning voor Rotterdamse jeugd

De gemeente Rotterdam financiert programma’s die Rotterdamse kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar ondersteunen in hun ontwikkeling. Het aanbod is gericht op het voorkomen en verergeren van problemen.  

Het aanbod bestaat uit ondersteuning op het gebied van sociaal-emotionele vaardigheden, psychosociale problematiek, ouderlijke psychopathologie en/of (licht) verstandelijke beperking, opvoedvaardigheden en middelengebruik.

Overzicht preventieaanbod
Een groot deel van het aanbod is te vinden op de website van het CJG. Een overzicht van het complete preventieaanbod is op te vragen via jeugdpreventiemo@rotterdam.nl onder vermelding van ‘interventieoverzicht’.

Aanbod voor scholen
Ook is er een brochure met lesprogramma’s waarvoor scholen zich kunnen aanmelden. De lesprogramma’s richten zich op het versterken van sociaal-emotionele vaardigheden bij kinderen en jongeren. Klik hier voor de brochure.

De gemeente Rotterdam ondersteunt de inzet van goed onderbouwde en effectieve aanpakken en interventies vanuit het subsidiekader Jeugdpreventie ‘Versterken en Voorkomen’.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl